Superupdate

Tjenare alla monsterdiggare! Det var ett tag sen, november om jag minns rätt? Det är nog ganska mycket som har hänt sedan dess så nu kommer en stor uppdatering såhär innan jul.

Vi får väl ta och börja med thanksgiving. Lång bilresa ner till New York, först några dagar på long island och sedan upp till New York City, närmare bestämt Larchmont 

Vi var först hos min värdmammas familj där vi firade självaste thanksgiving med allt som hör där till. Dagen därpå så åkte vi in till Queens där vi gick på ett science museum som barnen gillade, tror dock att min värdfamilj har varit där innan så det var inte direkt något nytt för dem. 

När vi väl var klara där så körde de mig till tågstationen där jag tog tåget in till New York City där jag mötte upp Sofia som även hon hade tagit tåget in till stan från conneticut. Vårt största mål var att leta upp en svensk godisaffär som hette Sockerbit och jag tror att vi gick i 30 – 40 min för att komma fram men på vår väg dit så passade vi även på att ta en sväng förbi Time Square. Efter att vi äntligen hade tagit oss tillbaka till Grand Central efter allt gående så sa vi hejdå och skildes åt i ett mörkt men upplyst New York City. 

På Tågstationen i Larchmont så hämtade min värdpappa upp mig för att sedan köra till hans föräldrars stora hus precis vid havet. Dagen därpå så åt vi på deras country club och senare på kvällen så fick jag ett litet meddelande av Sanna som kom och plockade upp mig för lite middag på the Cheesecake Factory. Nästa dag var det dags för hemresa som började klockan 6:30 på morgonen så vi var hemma i Maine strax efter lunchtid. 

Det är väldigt kul att få vara en del av familjen och få följa med på alla släktgrejer men jag kan inte hjälpa att känna mig lite utanför. Kanske inte jättekonstigt efter som jag tekniskt sett inte är en del av familjen men det blir extra tydligt när man är med resten av släkten som ibland i princip bara ser mig som en nanny. Det handlar inte om att de är elaka eller otrevliga, de är dom absolut inte men man känner sig lite i vägen. 

 

Under all denna tid så har vi även hunnit att pynta pepparkakshus och baka chokladbollar, som för övrigt var en stor hit här i familjen. Dock väldigt ocharmigt att kalla dem chocolate balls som man får göra här borta. Men alternativet nigger balls finns inte på kartan så chocolate balls får det bli tills vidare, någon som har tips på ett bättre namn kanske? 

Efter hemkomsten från New York så har vardagen flutit på som vanligt. Några höjdpunkter har varit att besöka Freeport där de har byggt upp ett litet vinterlandskap med massa härlig julbelysning, jultomtens verkstad med livs levande renar och även en superstor snöglob som man kan gå in i! 

Jag har även fått ett paket med massa svenskt godis (som nu nästan är slut) och presenter från mamma, Siiri har hunnit med en tripp fram och tillbaka från Mexico och Carolines föräldrar från Sverige har varit här på besök (kul att få prata massa svenska). 

Nu ser vi fram mot nästa vecka då det bär av mot New York än en gång får julfirande. Har lite panik eftersom jag inte har köpt några julklappar än. Killarna är ganska lätta eftersom de blir glada för det mesta i leksaksväg men mina värdföräldrar är en annan femma. Funderar just nu på att dra till den skandinaviska affären här i Portland för att hitta något fint. 

 

Idag så är det planer på en basketmatch här i Portland. Det är Portland Red Claws mot LA Defenders. Det är inte i högsta ligan men det ska ändå bli kul att se. Hoppas bara man kan ta sig dit nu när det har varit snöstorm hela dagen, men det tror jag allt. Det är bara att köra försiktigt!

 

 Bordsdukningen inför thanksgiving
the science museum
En av utställningarna på museumet där man grodde växter
En annan utställning med pepparkakshus
Jag bredvid en av de stora raketerna
Time square
How I Met Your Mother-baren
Coola drinkar därifrån
På Grand Central
Utsikten över mina värdfarföräldrars trädgård
dekorerar pepperkakshus på vår country club
På L.L.Bean i Freeport
En sko-bil :)))
En av våra favoritrestauranger
godis från Sverige <33333
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress