Training school och NYC
 
 Hej allihopa! Klockan är nu ca 09:00 här i Maine. Har precis vaknat efter första kvällen och natten hos min värdfamilj. I och med superdåligt internet på skolan så får ni en liten tillbaka-blick på resan till USA och hur dagarna ha sett ut.
 
Måndag 22:e aug
Runt 8-tiden så gick bilen mot Göteborg och Landvetter. Själv var jag väldigt nervös och stressad eftersom jag nu skulle träffa de au pairerna som jag skulle åka med samt säga hejdå till min familj. Efter in-checkningen så hittade jag de ganska snabbt och vi höll ihop hela flygresan som gick först mot Stockholm och sedan mot New York. Både resan mot Stockholm och NYC var försenade så det väldigt mycket väntetid.
Väl framme på JFK airport så fick vi stå i superlång kö för att få visa upp våra visum samt andra papper som man behöver för att komma in i landet. Bussturen till skolan var mer än en timme om jag förstod det rätt (var ju väldigt trött då klockan var ca 04 svensk tid).
När jag kom till skolan så fick jag en liten välkomstpresent av min värdfamilj som bestod av en rosa au pair-väska och en betalad biljett till våran guidade tur i New York som annars kostar 50 dollar (ca 423 kr). Så gulligt av dem!
Jag blev tilldelad rum 205 där mina två rumskamrater redan låg och sov då jag kom mitt i natten, så de blev tyvärr väckta. Men kort och gått så var jag i säng och redo att sova kl 06 svensk tid (alltså 00:00 EST).
 
Tisdag 23:e & Onsdag 24:e aug
Både tisdag och onsdag bestod av ca 12h som spenderades i skolbänken där vi lärde oss om barnbeteende och hur man skulle tillmötesgå vissa situationer. Vi hade en väldigt bra och rolig lärare så våra lektioner var helt okej!
 
Två bilder på skolområdet
Vårt rum, med min säng till vänster utanför bild
Min klass på skolan
Lunchlådan vi fick sista dagen, som ni ser så är det inte supernyttigt
 
 
Torsdag 25:e aug
Det var dags för sista dagen på skolan som började med lektioner i hjärt- och lungräddning och sedan 02pm var det dags att åka till NYC! Vi fick en guidad busstur runt New York för att sedan stanna vid rockefellar center där vi åkte upp till toppen för att få se utsikten över NY. Sedan gick vi till Times Square för att sedan gå vidare till Empire State Building där bussarna skulle hämta upp oss och ta oss tillbaka till skolan.
 
Hjärt- och lungräddning på spädbarn
En liten skymt av baren som inspirerade serien "How I Met Your Mother"! (neon-skylten med en klöver)
Utsikten från Top of the Rock på ena sidan, alltså över central park
Utsikten på andra sidan, dvs Empire State building (den högsta byggnaden till vänster)
Time Square precis innan regnet öste ner och vi var tvugna att leta skydd
 
Fredag 26:e aug
Idag så gick bussarna mot flygplatsen 07am och mitt flyg mot Portland, Maine gick 11am. Framme på flygplatsen så hämtade min värdpappa upp mig för att sedan åka och hämta killarna på camp. 
Min familj har sina vänner från Conneticut på besök så på eftermiddagen så tog vi familjens båt till en av öarna som ligger här. Där mötte vi upp min värdmamma som hade tagit en av färjorna efter jobbet och sedan gick vi vidare till ett litet fik för att äta innan vi tog båten tillbaka.
 
En väldigt händelserik vecka och det var verkligen så skönt att få komma hem till sin familj efter 4 dagar på skolan!
 
 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress