Au pair
Vet inte om jag har skrivit om detta innan, men antar att jag inte har gjort det i och med att jag typ aldrig skriver här :---) Men jag ska i alla fall åka iväg till USA som au pair!
Nu när jag sitter och tänker på det så är det helt sjukt att jag bara för några månader sedan satt där och tog beslutet att det är detta jag vill göra nu. Då hade jag inte många barntimmar och funderade på om det ens skulle vara möjligt för mig att åka i augusti, vilket var mitt mål. Men nu sitter jag här. Alla barntimmarna insamlade, matchad med en jättebra familj, visumet i handen och 20 dagar till avresa. Så himla spännande men samtidigt pirrigt och nervöst. Flyget går den 22:e augusti mot New york där jag ska spendera 5 dagar på en training school för att sedan flyga vidare upp till delstaten Maine där min familj bor.
Jag hade tänkt att jag skulle försöka uppdatera här på bloggen emellanåt när jag befinner mig på plats i staterna och lite innan avresa så ni får se lite av mina förberedelser.
 
Förra veckan så var jag i alla fall i Stockholm tillsammans med Emelie eftersom jag var tvungen att göra ett besök på den amerikanska ambassaden. Efter att ha stått i kö utanför i ca 1h så var det äntligen min tur att gå in. Man fick då gå in i en liten byggnad där jag la upp alla mina saker på ett band och sedan gick jag igenom en metalldetektor som på en flygplats. Därefter så fick jag gå en liten bit upp till en annan byggnad som var ambassaden. Där inne var det ytterliggare väntetid tills jag tillslut blev uppropad.
Självaste besöket/"intervjun" gick på nästan mindre än 10 min. Jag lämnade mina fingeravtryck, mannen i disken frågade några frågor som "var ska du?" "hur många barn ska du ta hand om?" osv. Inget vidare komplicerat.
Idag, alltså en vecka senare, så trillade mitt visum ner i posten och jag har nu alla dokument som jag behöver inför min resa.
 
Bild från kön in till ambassaden
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress