Christmas and New Years

- Denna uppdateringen skulle egentligen kommit upp innan helgen men något krånglade med datorn -

Halli Hallå! Åter igen kommer ett jättelångt inlägg med massa bilder. Det är så det blir när man skjuter upp uppdateringen av bloggen. 

Julafton började närma sig med storsteg och som de flesta av er nog redan vet så firar ju amerikanarna sin jul den 25:e december. Men den 23:e så satte vi oss i bilen för att påbörja vår allt för långa bilresa ner mot New York. Jag började må sämre och sämre ju längre resan gick och när vi äntligen var framme på Long Island så hade jag feber och fruktansvärt ont i halsen. Så det första jag gjorde var att gå och lägga mig i ett försök att sova bort febern. Dagen därpå så var febern i princip borta men halsontet släppte inte. Det gjorde ont att äta och vi ska inte tala om smärtan av att dricka apelsin juice. De slutade helt enkelt med att min värdpappa (som är doktor) skrev ut antibiotika till mig som vi senare fick åka och hämta. Efter det så mådde jag mycket bättre! 

Under dagen så pyntade vi granen med pynt som barnen hade gjort helt själv. Vi pyntade även kakor med glasyr och "strössel". Senare på kvällen när barnen hade gått och lagt sig så smög vi alla och la våra paket under granen. I USA kommer tomten nämligen inte på "besök" som han gör i Sverige utan han smyger ner igenom skorstenen när alla sover och lägger alla paket under granen för att sedan åka vidare. Så när barnen vaknar på juldagen så ligger alla paketen under granen redo för att öppnas.  

Killarna fick lego i mängder och C fick en lego millenium falcon som han har tjatat om hela hösten. Jag fick diverse presentkort och lite andra grejer som definitivt kommer att komma till användning. 

Efter frukost så packade vi ihop våra grejer för att fortsätta resan vidare mot Larchmont där min värdpappas föräldrar bor. Där fortsatte julklappsöppningen och senare middag. Vi stannade i Larchmont till den 27:e december då vi sedan, sent på kvällen, åkte tillbaka till Maine. 

 

Den 29:e december i regn och blåst så åker jag mot Boston Logan Airport för att hämta upp min kusin Ida som ska stanna på besök i ca två veckor. Vi hittar på allt möjligt från att gå på restaurang, kolla på sevärdheter, diverse aktiviteter och även en resa till Boston i snöstorm. 

 

Helgen efter att Ida har åkt tillbaka till Sverige så åkte jag, Siiri och Caroline till IKEA. Där vi åt köttbullar, köpte massvis av svenskt godis och kollade banade igenom labyrinten av möbler med svenska namn. 

 

Imorgon så tar jag bilen för att åka i ca fem timmar mot New Yorks huvudstad Albany där jag ska gå en au pair kurs för att samla ihop credits (måste samla ihop 6 credits innan jag åker hem och denna kursen ger 3 credits). Jag åker dit tillsammans med min närmsta "granne" Cecilia som också är en svensk au pair. Så just nu gäller det att packa och sova!

 

 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress