Ariana Grande
Hej Hallå! Här kommer en liten update på senaste veckan. I söndags så hade jag och Siiri hört att det skulle vara en Ariana Grande konsert 2h bort i Manchester, New Hampshire. Så vi bestämde oss för att ta en road trip över till grannstaten och passa på att shoppa medan vi under dagen försökte få tag på några biljetter. Det är nämligen så att New Hampshire är en av de få staterna som inte lägger på skatt när du handlar något, alltså blir det mycket billigare att handla där.
Vädret var på topp, till och med såpass varmt att man kunde gå i t-shirt. Så vi började med att köpa lite snacks för resan och sedan var vi på gång. Något vi brukar göra när vi är på "roadtrip" är att hålla upp en skylt där det står "you're cute" mot de andra bilisterna. Detta brukar ofta ge diverse olika roliga reaktioner och denna gången var det till och med en bil som körde ikapp oss och gav oss sitt mobilnummer. Detta gör att vi har väldigt roligt när vi väl ska åka långt.
När vi var framme i NH så åkte vi till både kläd- och alkohol-outlets där vi handlade på oss lite olika saker. Vi lyckades även fynda Ariana Grande biljetter för 25 dollar styck medan vi gick runt och handlade. Så efter outletsen så åkte vi in till Manchester för att se henne. Hon hade två artister före henne så det blev en lång väntan men sen tillslut så kom hon ut. Jag hade inga stora förväntningar på konserten så jag blev faktiskt glatt överraskad över alla dansnummer och "specialeffekter" som gjorde konserten riktigt bra.
 
När det kommer till resten av veckan så är det vinterlov här i Maine. Barnen har inte någon skola vilket betyder att jag måste vara hemma med dom hela dagarna vilket är både kul och långtråkigt/jobbigt. Kul när de uppför sig och leker fint med varandra och mindre kul när de bråkar om LEGO och är griniga. Men ikväll så ska vi äta tacos vilket får mig att hålla hoppet uppe. Längtar till helg och nästa vecka när jag äntligen kan få vara lite ensam och inte behöva passa barnen dag in och dag ut.
 
 
Blizzard
Hej från en sjuk Edla som sitter fast hemma i snöstormen. Den senaste veckan har det kommit fruktansvärt mycket snö och det var flera dagar som skolan var antingen uppskjuten eller stängd helt. Igår kom det ännu en snöstorm och därför är barnen hemma även idag. Dock så fick föräldrarna jobba hemifrån idag så även de är hemma. Vi har varit både inne och ute. Nu senare på dagen så var killarna ute med våra grannar och byggde ett snöfort, vilket var väligt kallt eftersom det blåser relativt mycket.
När det kommer till "resterna" av min halsfluss så är det sådär. Jag har fortfarande problem att prata (har inte kunnat prata ordentligt på en hel vecka nu!!) och slemmet i min hals lägger sig också vid luftstrupen vilket även gör det svårare att andas. Men försöker att dricka te och hålla käften så mycket som möjligt, vilket inte alltid är så lätt. :--)
Men den senaste veckan har vi hunnit med ännu en hejdå-middag (har varit många nu på sista tiden) till Michaela som har bestämt sig för att avbryta sitt år och åka tillbaka till Österrike, vilket är väldigt tråkigt. Hoppas att det inte blir fler hejdå-middagar nu på ett tag och att vädret går mot det bättre för jag kommer krypa på väggarna om jag måste vara instängd i detta huset.
 
All denna snö
Så här mycket snö hade det kommit i slutet på förra veckan, kanske fredag..
.. och såhär mycket var det idag, kolla skillnaden på stolarna
Me and Siiri på Michaelas hejdå-middag
När vi var ute och åt på restaurangen Duck Fat under veckan
 
 
Halsfluss och Super Bowl
Den senaste veckan har det hänt en del. Började med att jag och Caroline gick för att kolla på basket, det var hennes första game och mitt andra. Dock så är ju inte Red Claws det bästa basketlaget, även fast alla här tycker det. Så när vi var inne i sista kvarten av matchen så gick vi för det var inte direkt någon fart i spelet och därför inte speciellt kul att titta på.
Sedan hade vi hejdå-middag för Isa och Josefin som nu har åkt hem till Österrike och Sverige. Tråkigt att de har åkt och det känns faktiskt lite konstigt att de är borta.
I onsdags så började jag få väldigt ont i halsen, precis som runt jul. Det blev en hemsk vecka där jag inte kunde äta mycket och där jag låg hemma varje kväll med feber. Nu är smärtan som tur är nästan borta och det har övergått till hosta och heshet där jag ibland inte kan prata.
Igår var jag äntligen tillräckligt frisk för att gå ut och då gick vi till Buffalo Wild Wings för att kolla på the Super Bowl. Vilken rysare! Falcons ledde med 21-3 (Man kan få 6-7 poäng när man gör en touchdown och om man missar att göra en touchdown på sin "runda" så kan man få poäng genom att sparka bollen) och jag tror nog de flesta hade gett upp hoppet om att vinna. Men då gör Patriots touchdown efter touchdown och lyckas få upp poängen till 28-28, alltså lika! Tiden går ut och det är dags för Super Bowls första förlängning genom tiderna. Slanten singlas och Patriots får bollen. De pushar och pushar tills de får en touchdown och vinner hela Super Bowl! Riktigt häftigt att se och lyckan var total när de vann.
 
Red Claws maskot, uppblåst utanför baskethallen
Isskulptur vi såg på en liten mini fair
Siiri på hejdå-middagen
Goodbye dinner
Tom Brady & Tom Brady
Praying for victory