Bath and Bodyworks
Nu är det officiellt höst här borta. Temperaturen har droppat och träden har börjat gå från gröna till orange. Hösten är en stor grej här borta och hösten i Maine ska tydligen vara så vacker eftersom alla dessa träd kommer att skapa ett stort myller av orange, gult och rött. Starbucks har börjat servera Pumpkin Spice Latte som jag nu för övrigt har fått testa på. Det var helt ok men lite för bittert för min smak då jag inte gillar kaffe.
Men pumpor är något man hittar överallt nu på hösten. Som dekoration, doftljus, i latten och mat. Därför passade jag på att köpa tre stycken ljus när jag var på bath and bodyworks i söndags med Michaela. Självklart i de höstigaste dofterna jag kunde hitta, så nu doftar mitt rum söt pumpa och höstlöv.
 
A Day In Portland
Dagen började med att jag och Michaela åkte in till Portland för att kolla lite inne på Urban Outfitters för att sedan dra oss vidare mot the Holy Donut. The Holy Donut är ett café som säljer donuts gjorda av potatis. De är superpopulära och när vi kom dit så var det kö långt ner på gatan (så vi gick till urban outfitters först för att komma tillbaka till en kortare kö). Dock så är det allt värt att stå i kö för dessa donuts då de var så goda! Alla andra donuts bleknar i jämförelse med dessa.
När vi var klara inne i Portland så åkte vi upp i toppen på min host mum's jobbs parkeringshus. Där uppe var utsikten över staden jättefin så vi tog massvis av kort för att sedan åka vidare till en fyr söder om Portland. Maine är nämligen känt för sina fyrer så detta var ju ett måste en dag som denna då vädret var såpass bra som det var.
Middag blev det sedan på Texas Roadhouse. Det var supergott, men portionerna var så himla stora så man blev väldigt mätt.
 
Hittade denna inne på urban outfitters och tyckte den var lite rolig i och med valet och allt
Lokalen som urban outfitters befann sig i var en gammal bank och de hade kvar den gamla valvdörren
Portland from above
Kolla in Michaelas coola solglasögon!!
Soligt var det men blåsten kom man inte undan
Detta är mitt kvitto och tyckte det var lite roligt att det står "Have A Legendary Day!"
Blev en snabbis in i the Maine Mall också
 
Freeport
Förlåt för att min uppdatering har varit röv-dålig. Min ursäkt för detta är 80% lathet och 20% förkylning. Men tänkte att jag kunde uppdatera er om vad som har hänt här de senaste dagarna. I söndags så var jag och turistade mig med en annan au pair som heter Michaela, dock så kommer detta upp i ett annat inlägg imorgon då det är så många bilder från den dagen.
 
Förra veckan så var jag uppe i outletterna i Freeport med två andra au pairer. Dock så var rea-perioden över och därför köpte jag endast en topp. Vi var inne i den stora "outdoor/camping"-affären L.L. Bean som är känd här omkring. Utanför affären står en jättestor "Bean boot" som de så fint kallas och inne i affären fanns det en stor damm och flera uppstoppade djur. Man har fått hört mycket om denna affären enda sedan man kom hit till Maine så det var roligt att äntligen få se den.
 
Jag bor i New England området i USA och om jag har förstått det rätt så är det (ungefär) norra delen av östkusten. Detta område är tydligen känt för sin glass och företaget Ben & Jerry's grundades i delstaten Vermont som ligger bara 3h bort. Därför så fanns det såklart en Ben & Jerry's-affär i Freeport också som vi var tvugna att testa!
 
En affär med massa Lindt-produkter
Den stora skon utanför L.L. Bean, om ni ser mannen till höger så kanske ni får en uppfattning om hur stor den är
Dammen inne på L.L. Bean
Flera olika uppstoppade djur