Bildbomb från förra veckan
Meny från en pizza-restaurang
pizza-ugnen var inomhus och blev varm med hjälp av ved som förr i tiden
på prommenad runt fyren i Cape Elizabeth
Vi var och kollade på "Miss peregrine's home for peculiar children" på Falmouths nya bio
Mycket bekväma stolar
Ute i Portland
På en jättefin strand söder om Portland i Scarborough
Så himla god mat på buffalo wild wings! (drömmer seriöst fortfarande om detta)
 
Cumberland fair
Har helt glömt bort att skriva om detta men förra veckan så var jag på en fair. En fair är lite som en marknad men med karuseller och massvis med olika djur. Nästan precis som i en amerikansk film och det var superhäftigt att uppleva det i verkligheten. Tävlingar om största pumpan, massvis av karuseller och sedan även ett monstertruck-race. Jag var där en dag med min värdfamilj och en dag med Caroline och då åkte vi massa karuseller! Jätteroligt men man märkte verkligen skillnad på hur snabbt karusellerna snurrade här i jämförelse med Sverige, kanske lite mer osäkert men vad vet jag, kul var det i alla fall.
 
Gris-race, haha
 
Amber Alert
Igår hände något lite smått läskigt. När jag var på tennisträning med C så började min telefon helt plötsligt att tjuta i en alarm-ton jag aldrig hade hört förut. Jag fick upp en liten text som lydde "AMBER ALERT!" och sedan namn plus telefonummer. Först så trodde jag att min telefon hade flippat ut eftersom jag inte kunde klicka på notisen och läsa mer och jag hade inte heller några händelser på några appar.
Så jag googlade Amber Alert för att se vad det betyder och då visade det sig att det är ett "radiomeddelande" som polisen skickar ut till alla i närheten som har samma area code i sitt telefonummer (Eftersom jag bor i Maine så börjar mitt telefonummer på 207, i några delar av New York är det 917 osv). Detta "radiomeddelande" skickas ut då ett barn har blivit bortfört. En liten 3-årig tjej har blivit bortförd i staden Augusta och för att hitta henne och få ledtrådar så skickar de ut en Amber alert så att alla i det området är uppmärksamma och kan larma polisen om de ser något.
Man har fått höra att amerikanerna är väldigt paranoida med det mesta. De har t.ex. en lag som säger att alla barn under 12 år aldrig får lämnas ensamma. Du kan alltså inte ens lämna ett barn i bilen för att springa in på en bensinmack och betala i kassan ÄVEN fast du ser bilen. Du får inte låta barnen leka på framsidan i trädgården medan du kanske står inne och lagar mat och ser dom genom fönstret. För det gör det så mycket lättare för en kidnappare att bara springa in på tomten, ta ditt barn och sedan åka iväg.
Det är helt sjukt att det kan vara en sådan skillnad i säkerhet från Sverige då USA ändå ska vara ett I-land som ligger så långt fram i utvecklingen. Att folk får bära vapen på stan, BARNfamiljer har pistoler i sina hus och kidnappningar är ett faktum.
Sånna här saker gör att man får en liten funderare om hur lycklig man faktiskt är för att man kommer från Sverige, ett land som är så långt fram i utvecklingen.